Index

 

Presentacio

Associació cultural " Xeremiers de Sóller"; nº registre d associacions C.A.I.B. 44 37 secció 1

PRESENTACIÓ:

El desembre de 2001 neix l’associació Xeremiers de Sóller, la primera d’aquest tipus legalitzada i constituïda com a tal a l’illa de Mallorca. Als seus inicis compten amb uns deu components que s’impliquen, a poc a poc, en les festes de Sóller i les seves barriades. Amb la creació, el gener de 2003, de la Banda de Xeremiers dins de l’Associació Xeremiers de Sóller, el grup solleric agafa un camí propi que els ha caracteritzat des d'aleshores, assumint els diferents reptes que això comporta.

Des d’un principi ja participen a les múltiples trobades de gegants arreu de Mallorca i, amb el temps, a diverses trobades de xeremiers i a festivitats emblemàtiques de l’illa, organitzant a la vegada trobades de xeremiers (ja van més de quinze), festivals i concerts a la vila de Sóller. Més envant comencen a viatjar, portant les seves músiques a diferents indrets d’Espanya, com Catalunya, Zaragossa, Astúries o Galícia, i a distints festivals arreu d’Europa, tan importants com el Sackpfeifen in Schwaben (Alemanya), el Piping Live Festival (Escòcia), el Festival Internacional Strakonice (Txèquia) o Escale à Sète (França).

Pel que fa als enregistraments, compten amb un CD gravat el 2009 amb el títol “Xeremiers de Sóller en directe”, una col·laboració al CD “XIII i XIV Trobada de Xeremiers de Sa Pobla” i una altra col·laboració amb el grup Aires Sollerics al seu doble CD “Sons de la Serra”. L’any 2021, coincidint amb el seu vintè aniversari, varen enregistrar el seu darrer CD “20 anys en un dia, a la lluita xeremiers!”, enfocat a deixar constància del repertori propi dels Xeremiers de Sóller durant aquests vint anys i, també, expressar la visió que tenen de la festa principal de Sóller: el Firó.

 

 


   .

CADA DILLUNS AL TEATRE VICTORIA DE SÓLLER TENIM ASSAJOS A PARTIR DE LES 21 H, VINA A CONEIXENS

 

 

 

 

 

 

 

© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face