Index

Act

castella

angles

Xeractuacions
BALINGEN
SACKPFEIFEN IN SCHWABEN 2012
17 al 22 d´Octubre 2012

Una edició més, els Xeremiers de Sóller, hem estat convidats a participar en aquest Festival organitzat per el grup amfitrió a Suàbia (Alemanya), Grup de música folk deFromern, a la ciutat de Balingen. Des de el 1997 i amb periodicitat triennal es celebra aquesta festa amb bandes i grupsamb cornamuses, d’arreu d’Europa. escenariEls Xeremiers de Sóller hem participat en les tres darreres edicions i de cada vegada ens sentim mes còmodes en terres teutones.
De dia 18 a dia 22 d’Octubre se varen sentir sonar les Xeremies mallorquines acompanyades pels imprescindibles flabiols i tamborins, per aquells indrets; tant en els concerts programats com “fora de pistes” en diverses actuacions de carrer, església i escola, així com a la “Haus der Volkskunst” (Casa de Cultura Popular) el lloc on també ens tenien allotjats. 19 Països han estat representats en aquesta edició amb mes de 20 Grups participants, sa majoria d’ells, “vells” coneguts nostres, tant d’aquest com d’altres Festivals. És un vertader orgull i una gran satisfacció veure com totes ses nostres actuacions varen rebre una resposta calorosa d’un públic avesat a escoltar aquets sons en les diferents modalitats dels instruments. 
El primer Concert va ser Dijous dia 18 a les 20:00 hores, a la Sala de Concerts de la “Haus der Volkskunst”. Sort que havíem arribat a migdia i tinguérem temps de trempar instruments i sonadors amb tranquil•litat. 
El dematí del divendres 19 varem anar a una escola on férem tres actuacions d’uns 25 minuts per diferents grups d’alumnes, a la vegada que tinguérem oportunitat d’explicar i contestar tot allò que volgueren saber dels nostres instruments i vestits tradicionals. Mes tard varem ser rebuts per el Batlle de Balingen, que ens donà la benvinguda a tots el grups i ens va fer entrega d’un petit obsequi. El vespre varem participar a un Concert al “Stadhalle” de Balingen, un Auditori remodelat que va ser testimoni dels nostres sons de la terra mallorquina. 
El Dissabte 20 dematí varem tenir l’oportunitat de sonar fent un cercaviles per el mercat de carrer de la mateixa Ciutat.tots El vespre, el darrer concert oficial de tots els grups, a la Sala de la “Haus der Volkskunst”. D’aquest darrer tornem amb un record especial, ja que després d’esgotar el nostre temps assignat (qüestió molt estricte pels alemanys) la calorosa resposta del públic va fer que l’organització ens demanés un “bis” que gaudirem per igual sonadors i oients. 
El diumenge 21, dematí, assistírem a una missa d’una església catòlica on també varem poder sonar quatre peces durant la cerimònia i mes tard sonàrem per els comensals de la “Haus” mentre dinaven. El capvespre de Diumenge aprofitàrem per fer una excursió per les muntanyes que envolten la Ciutat de Balingen, on gaudírem d’unes vistes magnífiques. 
Poca cosa mes que contar que molta música de xeremies. Cada vespre era una festa quan després dels concerts i de sopar, sonàvem per nosaltres (el grups participants) alternant uns i altres o fent fusions i compartint instruments igaudint de la cervesa típica d’aquells indrets. Nits i matinades de molta festa i poc dormir que ens ha fet tornar esgotats i, a la vegada, satisfets d’una experiència més que ja comença a ser un costum cada tres anys i que esperem amb ganes per una pròxima edició.

 
Programa d´actes... aquí
Presentació del grup...aquí
Fotos... aquí

 

© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face