Index

Act


bandera anglesa

castellano

Xeractuacions


xeremier aleman 09
Sackpfeifen in Schwaben 2009
15 al 18 d´octubre

ELS XEREMIERS DE SÓLLER A BALINGEN ( ALEMANIA)

Crónica Balingen 2009.

“Sackpfeifen in Schwaben” és un festival de Xeremies de per tot Europa en es que hem estat convidats per segona vegada. Es fa cada tres anys a la ciutat de Balingen, d’ uns 33.000 habitants i situada al Sud-oest d’ Alemanya. Enguany han convidat  22 grups de 18 Països diferents. Tal cosa suposava un nombre important de músics que superava el centenar. Això ha condicionat el nombre de persones que poguérem assistir del nostre grup i que finalment, després de distintes converses, foren set. Tot i que varem haver de deixar importants membres del grup, varem voler anar-hi per l’ importància de l’ esdeveniment.
El Festival es va desenvolupar durant els dies 15 i 18 del mes d’Octubre i sa nostra primera actuació (Dijous, 15) al teatre va agradar molt i va ser l’ imatge de la notícia del esdeveniment a la premsa local de Balingen del dia 16. Aquest mateix dia al matí anàrem a fer una actuació a una escola secundària d’aprop, on alumnes i professors varen mostrar un elevat interès per la nostra música i tradicions illenques. 
Posteriorment, i de manera conjunta amb els altres grups participants, varem ésser rebuts per el Batlle de la Ciutat, que va dirigir unes paraules i ens va obsequiar amb un detall. Aquí també varem ésser convidats a sonar una peça que va ser rebuda amb forts aplaudiments. Cal destacar que només  dos grups varem ser convidats a sonar en aquest acte protocol·lari. A continuació ens férem una foto amb tots els participants i autoritats locals. Aquesta foto també va ser publicada en premsa local per il·lustrar la notícia així com una petita imatge de sa nostra actuació prèvia.
Després d’ això férem un cercaviles per el centre de Balingen fins a s’ Església Evangelista on varem fer una prova per veure com sonaven els instruments ja que havíem de sonar mes tard a un concert amb tots els grups del Festival. Aquest gran concert no es va poder fer al mateix lloc de l’edició passada ja que el teatre l’estan reformant.
Com a curiositat podem contar que varem tenir uns camerinos molt originals, i és que ens varen acomodar a una biblioteca, abans d’actuar. La nostra actuació, limitada per el temps, ja que érem molts, var estar composta per dues peces: Jota de Sant Antoni i Espatadanza. El públic va donar mostres de que els havia agradat molt amb els seus aplaudiments.
El dia següent  (Dissabte, 17) teníem previst anar a sonar el matí per el mercat del centre de la ciutat, per el mal temps am pluja i molt de fred va obligar a cancel·lar aquest acte. Com a compensació ens dugueren a visitar un museu d’instruments de música. Visita que va ésser molt interessant i que ens va tenir ocupats. El vespre d’aquest mateix dia férem el darrer concert oficial. Tots el grups varem fer una actuació d’uns quinze minuts. Amb lo llarg que és aquest esdeveniment i el tipus de música que sona, és increïble com tanta gent és capaç de escoltar-ho de principi fins a final.
El diumenge 18, continuava el mal temps, inclús ens va fer neu de bon matí durant una bona estona. Així i tot ens dugueren a sonar per el centre de Balingen, a on un parell de valents i amb el paraigües amb la mà, ens varen escoltar amb cares de satisfacció.

Plana especial Bàlingen 2006 ...veure

La crònica al setmanari Sóller...veure

La crònica al diari Ultima Hora...veure

Aquí teniu les nostres Fotos...veure

Diari Aleman

Aquí teniu una selecció de links de grups que també han actuat amb noltros...

Schwaben kultur

Xistra de Coruxo

Galamdun Galundaina

Els Cuncordia

Williamwood Pipe Band

Eclectnica Pagus

i una plana amb informació d´altres edicions

 

 

 


mallorcaweb
© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face