Index

Act
.
espanya

inglish
Xeractuacions

piping

Al llarg de la setmana del 10 al 16 d'agost, els XEREMIERS DE SOLLER han  participat al CINQUE FESTIVAL "PIPING LIVE" DE GLASGOW".

pipingcenterstreetcafe

Aquí teniu el programa d´actuacions. Aquí teniu la web del festival.
Resenya del Setmanari Sóller...veure
Aquí teniu les fotos del nostre pas pel festival
Plana del festival dedicada al nostre grup...veure

Aquí teniu un video de la Scotland TV sobre el Festival 07

gaiters escocesosEl tracta de un Festival de música basada en les diferents variants de xeremia. Aquest Festival es fa a la mateixa ciutat de Glasgow, utilitzant diferents llocs i de manera simultanea a ses demostracions i actuacions de ses Bandes de Gaiters que participen al campeonat per aconseguir el títol de Millor Banda de Gaiters del Mon.
Els XEREMIERS DE SOLLER varen sorprendre molt gratament, amb les seves sonades, tant es així que, inicialment no havien de fer mes que tres actuacions, pero la direcció del Festival va decidir ampliar-les fins a SET.
Tanmateix, també l'organitzacio i la direcció del Festival varen quedar molt satisfetsdels XEREMIERS DE SOLLER. Va quedar reflectit amb el fet que els XEREMIERS DE SOLLER varen esser una de les tres úniques agrupacionsmusicals que foren rebudes a una recepció privada amb les autoritatsde la ciutat de Glasgow.L'importacia d'aquest detall queda clara si pensam que en aquells dies, hi havia a Glasgow mesde CINC MIL gaiters i CENT bandes vengudes d'arreu del món.

Aixi mateix, poguerem fer diferents demostracions de com es fa sonar una xeremia i explicar alguns aspectes dels nostres instruments, cosa que va sorprendre molt a aquests musics tan acostumats a practicar una música amb una forta influència militar. Fins i tot els actuals campions del MÓN es van interessar i van provar, i aconseguir, fer sonar una de ses seves cançons amb una xeremia mallorquina.
banda policiaPero el que mes va impressionar als XEREMIERS DE SOLLER va esser poder assitir a la final del campeonat, com a espectadors, amb un tracte preferent i ocupant un lloc de privilegi a les grades, i contemplar les actuacions de les millor bandes del mon, desde Australia fins al Canada.

Si ho traduim a nombres, hi varen pendre part mes de CENT BANDES DE GAITERS, en total hi havia mes de CINC MIL MUSICS, actuant per torns a un parc que donava cabuda a mes de 45.000 aspectadors.
Sentir sonar aquest CINC MIL MUSICS a l'hora, va resultar realment impresionant.
Per tant, els XEREMIERS DE SOLLER  no podem estar mes satisfets de sa nostra actuació, tant pel tracte rebut, per sa resposta de sa gent, com per l'espectacle que hem tengut ocasio de comtemplar.

Informació de la nostra participació al Piping Live 2010

 

mallorcaweb
© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face