Index

Act
.
espanya

inglish
Xeractuacions

piping
PIPING LIVE 2010, GLASGOW

Al llarg de la setmana del 10 al 15 d'agost, els XEREMIERS DE SOLLER han  participat per segona vegada FESTIVAL "PIPING LIVE 2010 " DE GLASGOW".

Campions
Edim
Geroge

Aquí teniu el programa d´actuacions. Aquí teniu la web del festival.
ILa plana dedicada a noltros..aquí
Resenya del Setmanari Sóller...veure
Resenya Última Hora...veure
Aquí teniu les fotos del nostre pas pel festival

GLASGOW  PIPING LIVE 2010 . . . ELS OBJECTIUS S’HAN COMPLIT

           Que ens convidassin a sonar a Glasgow, l’any 2009, va resultar sorprenent.   Que ens tornin a convidar per sonar-hi novament el 2010 ja es una confirmació. Ja no hi pot haver dubtes que el so dels XEREMIERS DE SOLLER ha resultat satisfactori per aquesta gent realment experta en el mon de les gaites.blau
Tan satisfactori com que sa nostra participació d’enguany ha passat a tenir un caire preferent. Una sonada a sa plaça del Ajuntament ( George Sq.) de uns 50 minuts, en els moments en que mes gent hi havia. En un no res sa carpa on hi sonàvem va quedar plena de públic, que aplaudia, entusiasmat, desprès de cada una de ses nostres peces.
El dia següent ens va tocar fer sa nostra musica en un marc mes selectiu. Es tractava de un concert en el que hi participaren, junt amb els XEREMIERS DE SÓLLER, musics de països diferents, tals com Patrick Molard (Bretaña Fr.), Marco Foxo (Galicia) Canntaireachd (Irlanda), Armagh Pipers Club (Irlanda)
A banda de ses nostres actuacions musicals, que ja despertaren prou interès, també tinguérem ocasió de fer una petita escapada a Edimbourgh. Aprofitant s’organització del FRINGE (Festival Alternatiu de Arts Escèniques) férem una petita sonada a la Royal Mile. Novament, sa resposta de sa gent va esser contundent, arreplegant un grup important d’espectadors, en aquella sonada improvisada i de cap manera programada.vermell
Així com a l’any passat participarem a sa recepció que oferí s’Ajuntament de Glasgow, aquest any, tot i estar-hi novament convidats, no va resultar possible assistir-hi, perquè teníem una actuació al mateix temps.
Però si assistirem a una festa privada, organitzada pel cantant de musica escocesa Mick West, on tenguerem, i aprofitarem, una nova ocasió per mostrar sa nostra musica. Aquella gent, bona coneixedora del mon musical, va quedar impressionada per ses nostres tonades i expressaren el seu interès per, en una nova edició del Pipìng Live, organitzar per a noltros un nou “party”, però en el que hi assistirien molts mes convidats i ses actuacions musicals serien mes extenses.

            Desprès de quatre dies d’intensa activitat a Glasgow i Edimbourgh, tornarem ben satisfets per haver aconseguit l’acompliment dels nostres objectius:

  1. Sa promoció de sa cultura mallorquina i, mes concretament, de sa musica dels XEREMIERS DE SOLLER.
  2. I lo que es mes important, gaudir noltros mateixos de fer aquesta musica nostra.

Andreu Magraner Brunet.
President
XEREMIERS DE SÓLLER

 

Infomació de la edició 2009

 

 

mallorcaweb
© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face