Index

Act.

castella

angles

Xeractuacions

logo
PIPING LIVE 2013, GLASGOW

Al llarg de la setmana del 11 al 17 d'agost, els XEREMIERS DE SOLLER han  participat per tercera vegada al FESTIVAL "PIPING LIVE 2013 " DE GLASGOW".

Campions
Edim
Logo 10 aniversari
Roddy Macleod, director del festival
Geroge
Fergus Muirhead, presentador del festival

Aquí teniu el programa d´actuacions. Aquí teniu la web del festival.

nouAquí teniu les fotos del nostre pas pel festival

En Kevin Tilbury ens ha dedicat un video..

GLASGOW  PIPING LIVE 2013

NO HI HA DUBTE.    LA MÙSICA DE LES XEREMIES MALLORQUINES AGRADA A LA GENT DE GLASGOW…

Aquesta es la conclusió a la que hem arribat els XEREMIERS DE SÓLLER després d’una setmana de sonades per terres d’Escocia. I ho confirmen tot un seguits de fets, com es ara :

Que ens convidessin per TERCERA VEGADA en els darrers CINC anys.

blauQue la nostra imatge fos la primera que aparegué a la presentació del PIPING LIVE 2013. Aquesta cerimònia es va difondre pel canal de televisió privat del Nacional Piping Center.
  També es tot una confirmació que ens convidin a la celebració del X aniversari del Festival.
Ens havien contractat per fer dues sonades. Peró finalment foren CINC els cops que vàrem fer sentir les nostres tonades arreu de Glasgow.
Vàrem actuar al propi THE NATIONAL PIPING CENTER i a la plaça de St. Enoch, al final del carrer més important de Glasgow, on hi feien les demostracions les bandes de gaiters escocesos que havien de participar al Campionat del Mon 2013.
Així mateix vàrem fer unes sonades i ballar un bolero a la sala de la Recepció Oficial que es va dur a terme a l’Ajuntament de Glasgow, davant diferents autoritats polítiques i musicals relacionades amb el Piping Live 2013, a la que hi vàrem assistir com a convidats.

Aquest cop, com a novetat, els XEREMIERS DE SÓLLER decidírem incloure en el nostre repertori  una petita explicació de cada tonada, així com dos balls.Ambdues coses foren molt aplaudides pel públic.
Fora del propi Festival, encara tenguérem ganes de deixar la nostra empremta en altres indrets.
Anàrem a sonar a “La Milla Real” d’Edimburgo. Aquí hi duen a terme, cada mes d’agost, un festival d’activitats culturals de totvermella mena, a l’aire lliure. Tot dins l’organització coneguda com FRINGE. Idò els XEREMIERS DE SÓLLER tenguérem ocasió de fer sentir la nostra música en aquest indret.

El dimecres ens convidaren a una festa privada, on ens trobàrem amb un seguit de coneguts de Glasgow. Aquí hi sonàrem i ballàrem les nostres tonades i escoltàrem cantar antigues cançons escoceses.

La setmana va quedar arrodonida amb dues sortides turístiques, una a Linlithgow i l’altre a Falkirk. Dues poblacions al més pur estil escocès. Castell envoltat de prats coberts d’herba, verda i fresca, i la presencia casi constant de l'aigua en abundància, en forma de llac o canal amb rescloses.

Fins i tot el temps va resultar excepcionalment bo.

        .          cultural award

  1. Sa promoció de sa cultura mallorquina i, mes concretament, de sa musica dels XEREMIERS DE SOLLER.
  2. I lo que es mes important, gaudir noltros mateixos de fer aquesta musica nostra.

Andreu Magraner Brunet.
President
XEREMIERS DE SÓLLER

Infomació de l´edició 2009
informació de l´edició 1010

 

mallorcaweb
© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face