Index

Act

castella

ang

Xeractuacions

Del 22 al 26 d´Agost 2012

strak

XEREMIERS DE SÓLLER HA PARTICIPAT AL MEZINÁRODNÍ DUDÁCKÝ INTERNATIONAL FESTIVAL A STRAKONICE (XÈQUIA)

MDF STRAKONICE FESTIVAL

s s2 s5 sd
 
 

Si he de resumir en una paraula s’exppèriencia de sa participació dels XEREMIERS DE SÓLLER al XX FESTIVAL INTERNACIONAL STRAKONICE (república Txeca), crec que sa mes apropiada es  MEMORABLE:

______Memorable va ser sa desfilada i s’acte d’obertura, amb presència de sa Ministra de Cultura de sa República. Una desfilada de una hora de durada amb presència de tot els grups estrangers participants.
Memorable va ser actuar al mateix escenari on hi desfilaren ses millor bandes de gaites, cornamuses i tota mena d’instruments semblants.

______Memorable va ser s’ovació rebuda del públic després d’escoltar en la seva llengua, el Txec, sa salutació que els hi ferem els XEREMIERS DE SÓLLER.

______Memorable es recordar ses nostres actuacions al pati d’armes del castell. Un patí absolutamente ple a vessar de públic entusiasmat amb ses nostres tonades.

______Memorable sa resposta des públic a ses dues desfilades, d´aprop d’una hora de durada cada una. A mes de agraïr-nos sa nostra presencia, acompanyaven amb  mamballetes ses nostres tonades.

______Memorables ses vetllades que férem a sa taverna des castell de Strakonice, amb intercanvi de sonades i balls amb el grup de la Bretanya Francesa., despres de ses actuacions.

______Memorable ha estat pels Xeremiers de Sóller haver estat convidats i participar al festival de gaites mes important de sa República Txeca. Un festival que compte amb 40 anys d’antiguitat. Que es du a terme cada dos anys y arreplega aprop d’un milenar de músics, cantadors i balladors d’arreu d’Europa.

Hi havia representació de paisos tan diversos com Grècia, Turquia, Anglaterra, Escocia, Bretaña, España (Galicia), França, Austria, Slovaquia, Slovenia, i molts d’altres.

Tot plegat ha resultat una experiència MEMORABLE, que ens ha entusiasmat encara mes a seguir pel camí de sa feina ben feta en defensa de sa nostra CULTURA POPULAR MUSICAL.

Crònica: Andreu Magraner, president de l´associació Xeremiers de Sóller.

Enllaços d´interes:

Web del Festival
Facebook del Festival
Castell webcam
Retall de premsa "Ultima Hora"

 

 

© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face