Index

Act.

Xeractuacions

Crònica de la X Trobada d´escoles i bandes de Xeremiers i Flabiolers de Sóller.

Eascriure una petita ressenya del que va esdevenir al llarg d’aquesta trobada i intentar, a l’hora, no repetir expressions d’altres ocasions es fa complicat per a mi, que amb prou feines puc omplir un full.
Així que, cercant el fil, he anat a veure les imatges de la Primera edició d’aquesta trobada. Hi he vist detalls i persones que permeten suposar com ha estat l’evolució d’aquests DEU anys.
Es clar que el que m’ha sobtat primer ha estat el canvi de les persones, autèntic centre de la trobada i motiu final de la mateixa. Hi he vist cares molt joves, però que al llarg d’aquest deu anys s’han fet presents a les successives edicions.  Hi he vist al·lots i al·lotes que ara fa temps que ja no ho son. Homes joves que ara no ho son tant, etc. El pas del temps es vertaderament espectacular. 
Per altre banda, he caigut en el compte que n’hi ha molts que fa temps que no els veig. No conec gaires persones d’aquest mon, però si que puc recordar moltes cares i pot ser hauríem de veure la manera de recuperar-los a properes trobades.v
Un darrer detall, que l’he trobat molt significatiu. A l’escenari hi havia tota una col·lecció de regals, preparats per entregar a cada colla o banda de xeremiers participant. Això si que es història ¡¡¡. Malauradament el mon de la cultura popular ( en minúscules ) sempre l’han tengut con una manifestació casi be anecdòtica. Així que no resulta gens sorprenent que les retallades han resultat del tot fulminants per aquest tipus de manifestacions. Costa justificar unes ajudes tan minses per un acte que arreplega a més de CENT sonadors que han vingut d’arreu de Mallorca, que fa que la Plaça de Sòller s’ompli de gent, doni un toc original al dissabte matí i serveixi com a tancament de les Festes de Sant Bartomeu, patró de Sóller.
Costa pensar que els organitzador es vegin obligats a cercar empreses que vulguin aportar la seva ajuda, els gelats, els embotits, els capells, etc.


Tot això acaba per passar comptes i la gent es cansa.
Esperem que no passi i que tenguem TROBADA DE XEREMIERS A SÓLLER per molts anys més.

Andreu Magraner
President dels Xeremiers de Sóller

e
ac

El poster...aquí

El programa...aquí

Al setmanari Sóller... aquí

A l´Ultima Hora ...aquí

 

Trobades d´escoles i bandes de Xeremiers i Flabiolers de sóller, plana web especial

 

© WebMaster: Xescrei
Suport audiovisual Antonia Ribot / Guiem Serrano
face